Nytt-sidan
Information om Tjejringen
Tjejringens medlemmar
Prata - mailinglista mm
Debattforum
Jobb
Mycket att läsa
Special - blandad kompott
Trading och teknisk analys
Lån och privatlån
Spelavdelning
Bingo
Om cancer
Vykort i massor
Surfa iväg
Tack-sidan

Här hittar du det som inte riktigt passar in någon annanstans. Använd snabbmenyn ovan eller klicka på länkarna nedan för att navigera på denna avdelning.

K9 för dummies   (NYTT 2004-01-13)
K9 är ett litet program som sorterar bort din spammail.

Tjejringens julspecial 2003
För sjunde året i rad guidar Ringmoster dig runt Sveriges julsajter.

Söderhavsdomän i Sverige
Bahnhof gjorde en Robin Hood och återbördade kontrollen av ST-domänen från USA tillbaka till söderhavsparadiset Sao Tome och Principe, Afrikas näst minsta nation.

Årskrönikan 1999
Kommer du ihåg Mahir, Smurfalizern och Listan[TM]

Ordlista för Internetanvändare
Inte helt seriös... Domän: Område, ägo. Ex: "Domändrade sig hela tiden".

Handhavande av disketter

Mera Internettrams
Du vet att du fått nog av 90-talet när...

Tjejringens julspecial 1999
För tredje året i rad guidar Ringmoster dig runt Sveriges julsajter.

SIME 1999
Scandinavian Interactive Media Event, årets stora hänelse i Internetbranschen. Hur var det då? Läs om vad som hände både dagtid och på festen. Det bjöds på många intryck, inspirerande föredragshållare och massor med folk som hette Peter.

Kärlek på nätet
En liten guide som jag gjorde till en tävling 1998. Hur hittar man någon att älska? Ja, inte vet jag. Men här får du några goda råd om hur du kan få kontakt med människor via Internet i alla fall.

Virusvarningar
dyker upp då och då. Mönstret känns lätt igen: Först en puff som får dig att läsa vidare, ett hot eller löfte om något som ska hända samt en uppmaning att att göra något, vanligtvis skicka mailet vidare till alla du känner.

Tjejträff i annorlunda miljö
Det ser ut som en vanlig underklädesaffär. Det enda som skvallrar om något annat är ett par handbojor i skyltfönstret. Ett par handbojor fodrade med rosa teddy.

Netbus
Vad skulle du tycka om att någon styrde din dator utan att du visste om det? Om CD-spelaren plötsligt började spela eller om någon ändrade i det mail du håller på och skriver? Det är inte ett virus som ställer till detta, utan ett "skämt-program" som heter NetBus. Det döljer sig i exe-filer som kan skickas till exempel med mail eller över ICQ men du märker inget konstigt förrän avsändaren tar kontrollen över din dator. Ta aldrig emot filer från människor du inte litar till 100 procent på!

Rasister och pedofiler
finns både på Internet och i verkliga livet. Otäcka åsikter och läggningar som bara mår bra av att släpas fram i dagsljuset. "Kreativismen", till exemel, är en "raslig religion, utformad exlusivt för den Vita Rasen". Uttrycket "boylove" hörde jag första gången i oktober i 1997. Ett ord som inte på något sätt ger samma obehagliga associationer som "pedofili". Men det är precis vad handlar om.

Sten, sax och påse
Spela mot datorn och se vem som vinner.

Årskrönika 1998
Med Hjalle och Heavy, Lotto-Åke och Gay-ringen